ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ €30,00

Φροντίδα κοσμημάτων

Φροντίδα Κοσμημάτων

Για τα κοσμήματά μας, εκτός από ημιπολύτιμες πέτρες, χρησιμοποιούμε μέταλλα όπως ασήμι 925° και ορείχαλκο. Η ιδιαίτερη λάμψη του κάθε κοσμήματος, οφείλεται στην επιμετάλλωσή του, με λεπτό στρώμα χρυσού, ροζ χρυσού ή πλατίνας.

ΟΡΕΙΧΑΛΚΟΣ
Τα κοσμήματα από επιστρωμένο (είτε με ασήμι είτε με χρυσό) ορείχαλκο, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα προκειμένου να διατηρήσουν τη λάμψη τους για όσο το δυνατόν περισσότερο, καθυστερώντας έτσι την (φυσιολογική) οξείδωσή τους.

  • Κρέμες περιποίσης χεριών/σώματος
  • Αρώματα
  • Ενυδατικά λάδια
  • Θαλασσινό νερό
  • Χλώριο
  • Σκληρά καθαριστικά (χλωρίνη, βενζίνη, κ.λπ)

απαγορεύονται, καθώς περιέχουν χημικά (και μη) στοιχεία τα οποία μπορούν να διαβρώσουν μόνιμα το κόσμημά σας, αλλοιώνοντας την επίστρωσή τους.

ΑΣΗΜΙ 925°
Κοσμήματα από ασήμι 925°, ανεξάρτητως της επίστρωσης που έχουν ή όχι δεχτεί, είναι φυσιολογικό να μαυρίσουν, να οξειδωθούν. Ευτυχώς, αυτό είναι κάτι το οποίο διορθώνεται εύκολα με ένα μαλακό πανάκι. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλιαρό νερό μέσα στο οποίο θα έχετε προσθέσει λίγες σταγόνες υγρού πιάτων.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε σαπουνόνερο, σιγουρευτείτε ότι μετά θα ξεβγάλετε το κόσμημά σας πάρα πολύ καλά και ότι το πανί που θα χρησιμοποιήσετε, δεν θα αφήσει γρατζουνιές ή στίγματα.

Είτε τα κοσμήματά σας είναι από ορείχαλκο, είτε από ασήμι, η προστασία τους πρέπει να είναι η ίδια! Όταν δεν τα φοράτε, φυλάξτε τα σε βελούδινο πουγκάκι ή σε κουτάκι κοσμημάτων. Προστατέψτε τα όσο καλύτερα μπορείτε για να μπορείτε να τα χαίρεστε για πολύ καιρό!

EL