Η ιστορία μας

Η 3rd Floor ιδρύεται το καλοκαίρι του 2013 από την Ελένη Παπασταύρου. Οι φίλοι της, μέχρι τότε ευτυχείς αποδέκτες των χειροποίητων δώρων της, την παρότρυναν να το κάνει. Η απόφαση δεν άργησε να ληφθεί, καθώς εκτός από δημιουργικότητα διαθέτει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έτσι λοιπόν, ήξερε ακριβώς πως έπρεπε να κινηθεί. Τον Αύγουστο του 2013, λοιπόν, σε μια Αθήνα άδεια, με τους φίλους της να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, η Ελένη έμεινε πίσω. Ήταν έτοιμη να δώσει πνοή σε κάτι καινούργιο! Κάποια τηλέφωνα σε φίλους καταξιωμένους κι αγαπημένους, οι οποίοι κι έμελλε να αποτελέσουν την ομάδα της, αμέτρητες επισκέψεις σε διάφορους χώρους, την οδήγησαν στον τρίτο όροφο ενός παλιού κτιρίου και... κάπως έτσι η ιστορία ξεκινά να εκτυλίσσεται...

Η ομάδα μας

ΣΧΕΔΙΑΣΤΡΙΑ

Ελένη Παπασταύρου

"Διάλεξε μια δουλειά που σ'αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου!"

Το παραπάνω ρητό είναι ακριβώς αυτό που με εκφράζει απόλυτα. Γεννημένη στην Αθήνα, έμαθα να αγαπώ τη μόδα και κάθε τι συνυφασμένο με αυτή, όταν σε πολύ μικρή ηλικία η μητέρα μου, μοδίστρα στο επάγγελμα, με «μύησε» στο μαγικό κόσμο της δημιουργίας.

Αγαπώ, επίσης, τις προκλήσεις, τις προσκλήσεις, τους φίλους μου, το σκύλο μου και τα μακρυνά ταξίδια.

Ταξίδια που πολλές φορές μέλλουν να αλλάξουν τη ζωή σου… όπως άλλαξε και η δική μου, μετά από ένα (10ετές) ταξίδι στην Κένυα! Αλλού ξεκινάει όμως κανείς κι αλλού η ζωή τον πάει.

Ε, κάπως έτσι έγινε και μ΄εμένα.

Αν και το επαγγελματικό πλάνο της παραμονής μου εκεί, ήταν προκαθορισμένο, η γνωριμία και η συναναστροφή με τους Μασαϊ και τους Κικούγιου άλλαξε τα πάντα! Ασπάστηκα το πιστεύω τους ότι το μυστικό της ευτυχίας είναι να μπορείς να δουλέψεις με τα χέρια σου και δε χρειάστηκε πολύ σκέψη για να αλλάξω πορεία… Επάνω σε ένα χειροποίητο, ξύλινο τραπέζι, δίπλα σε ανθρώπους που ζούσαν από αυτά που έφτιαχναν τα χέρια τους, έφτιαξα το πρώτο μου κόσμημα!

Έκτοτε δε σταμάτησα ποτέ, μέχρι που το καλοκαίρι του 2013 αποφάσισα να ιδρύσω την 3rd Floor. Από εκείνη την ημέρα, δεν δουλεύω αλλά κάνω αυτό που αγαπώ και η ζωή μου έχει αλλάξει 100%. Ευχαριστώ θερμά όλους εσάς που αγαπάτε την 3rd floor και φυσικά ευχαριστώ την υπέροχη ομάδα μου.

ΑΡΧΙΤΕΧΝΙΤΗΣ

Κωνσταντίνος Σαμιώτης

"Μπορείς να μιμηθείς το αποτέλεσμα, όχι όμως τη δημιουργικότητα πίσω από αυτό."

Είμαι ο Κώστας. Σαν παιδί η μεγάλη μου αγάπη ήταν τα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός!Η ταχύτητα και η αδρεναλίνη ήταν κάτι που με ενθουσίαζε πραγματικά. Μέχρι, που κάτι τελείως διαφορετικό, κάτι δίχως σασπένς ή ίχνος αδρεναλίνης, με κέρδισε ολότελα! Τι ήταν αυτό;

Η τέχνη του κοσμήματος! Στην αρχή ως βοηθός σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοϊας. Μετέπειτα και για 24 χρόνια, ως τεχνίτης σε εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων, όπου έμαθα όχι μόνο να δουλεύω το χρυσό και τα μέταλλα αλλά και την αληθινή τέχνη και τεχνική του χειροποίητου.

Σήμερα, με βρίσκεις εδώ. Στο εργαστήριο της 3rd Floor. Μέλος μιας δεμένης και απόλυτα δημιουργικής ομάδας, η οποία έχει έναν μοναδικό τρόπο να ορίζει εκ νέου, την τέχνη του χειροποίητου κόσμηματος! Και δε θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος!

ΑΔΑΜΑΝΤΟΔΕΤΗΣ

Γιάννης Τσαγκάς

"Το να δημιουργείς, είναι σα να ζεις δυο φορές!"

Είμαι ο Γιάννης.
Η σχέση μου με το κόσμημα είναι μια σχέση αγάπης, που ξεκινάει πολλά χρόνια πριν.
Κατασκευάζω κοσμήματα εδώ και 35 χρόνια, έχοντας δοκιμάσει πολλές τεχνικές. Λόγω της αμέριστης αγάπης μου και του ενθουσιασμού μου για τις πέτρες, αυτή που
τελικά με κέρδισε ήταν η αδαμαντοδεσία.

Ακολουθώντας καιρό την πορεία και τις δημιουργίες της 3rd Floor, είχα την τύχη να έρθω κι εγώ να εργαστώ σε αυτήν. Μία ανάρτηση στα social media, έγινε η ευκαιρία μου για να ενταχθώ σε αυτήν την άκρως δημιουργική ομάδα
και βάλω και εγώ το «λιθαράκι» μου στα μοναδικά κοσμήματα της!

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΕΩΝ

Γιώργος Μενεγάκης

"Η πραγματική ευτυχία πηγάζει απ’ τη χαρά να κάνεις κάτι καλά!"

Είμαι ο Γιώργος!


Βασικό μέλος πια, της ομάδας της 3rd Floor και υπεύθυνος για τις επιμεταλλώσεις, περνώ ώρες στο εργαστήριο πάνω απ’τα μηχανήματα της επιμετάλλωσης, για να δώσω στο κάθε κόσμημα την τελική του όψη και λάμψη.

Ο δρόμος μου με έφερε στη 3rd Floor την Άνοιξη του 2019. Ανήσυχος και εργατικός από μικρός, σπούδασα και εργάστηκα για πολλά χρόνια ως οδοντοτεχνίτης, μέχρι να κάνω αυτή τη μεγάλη στροφή, που με οδήγησε στο κόσμημα.

Σε ένα καινούριο για την εταιρία τότε, κομμάτι, αυτό των επιμεταλλώσεων, «βούτηξα» κατευθείαν στα βαθιά, και με πολύ μεράκι και όρεξη για γνώση, έφτασα σήμερα να δουλεύω σε κάτι που τόσο αγαπώ και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτη μου την απόφαση!

Υπεύθυνη συναρμολόγησης

Αντιόλα Τόντρι

"Η δημιουργικότητα δεν είναι χόμπι, αλλά τρόπος ζωής!"

Είμαι η Άντα. Λάτρης των μετάλλων, του καλαίσθητου, του ιδιαίτερου!Από τότε μου θυμάμαι τον εαυτό μου, είχα πάντοτε κάποιο κόσμημα στα χέρια μου. Ένα χαλασμένο κολιέ της μητέρας μου, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που η μόδα τους είχε περάσει, ένα βραχιόλι με σπασμένο κούμπωμα... και μπορούσα να περάσω ώρες ατελείωτες προσπαθώντας είτε να το επιδιορθώσω, είτε να δω να μπορώ να το μετατρέψω σε κάτι άλλο.

Πιστεύω, η επιλογή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας ήταν ξεκάθαρη από τότε. Όπως πιστεύω ότι, πράγματι, όταν θέλεις κάτι πολύ (πάρα πολύ) αυτό θα γίνει.Όπως έγινε με εμένα, όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να
γίνω κι εγώ μέλος της ομάδας της 3rd Floor! Μιας απόλυτα επιτυχημένης και δεμένης ομάδας, η οποία από τα πρώτα μου κιόλας βήματα, όχι μόνο με υποδέχτηκε αλλά με έμαθε (κι εξακολουθεί να μου μαθαίνει, καθημερινά) όλα τα μυστικά της τέχνης του χειροποίητου!

Επεξεργασία μετάλλων

Ρόζα Μπεγκάλλα

"Κάνει καλό στην ψυχή μας, το να δουλεύουμε με τα χέρια μας!"

Είμαι η Ρόζα. Όχι της Σμύρνης, αλλά της 3rd Floor και η
δική μου ιστορία, ξεκινά λίγο μετά την ίδρυση της, όταν η ελάχιστη προϋπηρεσία
μου στο χειροποίητο κόσμημα (ασχολία μέχρι τότε ερασιτεχνική), με έφερε στο κατώφλι της εταιρείας κι εν συνεχεία με οδήγησε στο εργαστήριό της, όπου βρίσκομαι σήμερα!

Εδώ, ως μέλος μιας ομάδας η οποία λειτουργεί σαν τους κρίκους μιας αλυσίδας, αλληλένδετα και με απόλυτη συνοχή, η ερασιτεχνική ασχολία έγινε επάγγελμα και η τέχνη του να δουλεύω με τα χέρια μου, αγάπη ζωής!

ΒΟΗΘΟΣ ΤΕΧΝΙΤΗ

Μαρία Χατζησάββα

«Η δημιουργικότητα δεν τελειώνει ποτέ, όσο περισσότερη χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερη έχεις!»

Είμαι η Μαρία! Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κύπρο και ασχολούμαι με τις τέχνες από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου! Από τριών ήδη χρόνων, λάτρευα τις κατασκευές και τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες και σύντομα άρχισα να «παίζω» με την αυτοσχέδια κατασκευή κοσμημάτων.

Η αγάπη μου αυτή δεν έσβησε μεγαλώνοντας, καθώς αποφάσισα να σπουδάσω αυτή την τέχνη, φοιτώντας για τρία χρόνια στο Λονδίνο, με αντικείμενο την Μόδα Κοσμημάτων.

Αναζητώντας μια αλλαγή παραστάσεων μετά το πτυχίο μου, βρέθηκα να αναζητώ Ελληνικές επιχειρίσεις. Μια αναζήτηση που με έφερε στην 3rd Floor!

Η απόφασή μου αυτή, με οδήγησε στο να γίνω μέλος μιας υπέροχης ομάδας που με υποδέχτηκε με αγάπη και με βοηθάει να μαθαίνω και να εξελίσσομαι καθημερινά!

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Παυλίνα Γαρμπή

"Ζωή είναι αυτό  που ζούμε αυτή τη στιγμή!"


Είμαι η Παυλίνα! Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία,
ξεκίνησε με σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μια απόφαση που στα 17 μου, μου φαινόταν απολύτως λογική και που τώρα με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί!

Πνεύμα ελεύθερο που δεν χωράει σε στερεότυπα,
χαρακτήρας έντονος, με πάθος για τη ζωή, έμφυτες καλλιτεχνικές τάσεις και η εμμονή του άμεσου αποτελέσματος, με οδήγησαν αμέσως μετά το πέρας των σπουδών μου, σε αυτό που μέχρι και σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερές μου αγάπες, το χειροποίητο κόσμημα!  

Το κόσμημα, με τη σειρά του, με οδήγησε στη 3rd Floor! Εδώ,
οι όποιες αμφιβολίες για το τι πρέπει να κάνω, έχουν σβήσει, η δημιουργικότητά μου μπορεί κι εκφράζεται ελεύθερα και το ανήσυχο πνεύμα μου, τρέφεται συνεχώς από νέες χειροποίητες εμπειρίες!

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ESHOP

Μάρω Κακάλη

" Πρέπει να κάνουμε σήμερα, αυτό που όλοι θα κάνουν αύριο."

Είμαι η Μάρω! Ανήσυχο πνεύμα και δημιουργικό, η συνεχής δίψα μου για νέες γνώσεις και εμπειρίες, με έχει οδηγήσει σε μονοπάτια απρόσμενα!

Σπούδασα Νομική Αθηνών. Οι αίθουσες, όμως, των δικαστηριών δε με κράτησαν, κι έτσι αναζήτησα το δρόμο μου σε πιο δημιουργικά μονοπάτια: πλέξιμο, faux bijoux, social media, κατασκευή eshop, δημιουργική γραφή. Είτε με τη μορφή σεμιναρίων, είτε με προσωπική ενασχόληση, ο κόσμος του χειροποίητου και της παρουσίας του στον κόσμο του εμπορίου, με κέρδισε.

Όλα αυτά τα μονοπάτια, ήρθαν κι ενώθηκαν για να με οδηγήσουν στο εργαστήριο της 3rd Floor και να γίνω μέλος μιας εκπληκτικής ομάδας, απ'την οποία κερδίζω καθημερινά τις εμπειρίες και γνώσεις για τις οποίες διψούσα!

Δημιουργούμε & Μαθαίνουμε

Στην 3rd Floor, δεν παύουμε ποτέ να δουλεύουμε, να δημιουργούμε αλλά και να μαθαίνουμε. Δεν κάνουμε σχέδια για το μέλλον, θέτουμε όμως στόχους. Κυριότερος όλων, να μη χάσουμε ποτέ την όρεξη μας για δουλειά και το πάθος μας για δημιουργία.

Στόχος μας, είναι να καταφέρνουμε πάντα να σχεδιάζουμε κάτι το διαφορετικό. Κοσμήματα φτιαγμένα με πραγματικό μεράκι και αμέριστη αγάπη, τα οποία θα μας οδηγούν κάθε φορά κι ένα βήμα παραπάνω.

Σε κάθε καινούργια συλλογή, στο εργαστήριό μας επικρατεί ο αέρας της δημιουργίας! Η μυρωδιά των υλικών ανακατεύεται με τον ενθουσιασμό μας για το καινούργιο που έρχεται.

Ο κόπος, ή ακόμη και η απογοήτευση όταν κάποιο σχέδιο δεν πετυχαίνει όπως θα θέλαμε, δεν μας πτοούν, αφού το τελικό αποτέλεσμα, πάντα μας αποζημιώνει! Είμαστε η ομάδα της 3rd Floor και μας αρέσει να δημιουργούμε όμορφα πράγματα.. Η ιστορία μας συνεχίζεται...

×